Godsdienstonderwijs voor ieder kind

NIEUW! Kindermusical 'Mozes' op 30 maart 2014!

Al twee keer een bomvolle kerk en superenthousiaste kinderen die nog steeds vragen: "wanneer komt er weer een musical?" Dat is niet alleen de verdienste van de PCO, maar die van heel veel vrijwilligers en een professioneel team van De Vliegende Speeldoos. In 2008 werd De Verborgen Koning opgevoerd en in 2011 David en Goliath in de Gereformeerde kerk in Geesteren.

Nu is de derde keer in aantocht! Op de vraag wanneer komt er weer een musical, kunnen we nu zeggen: 30 maart 2014. Dit keer draait het allemaal om Mozes, een geheel nieuwe musical die in juni 2013 zijn eerste uitvoering kende. 

OPGAVE

Zit je op de basisschool en wil je graag meedoen? Geef je dan nu op want vol is vol! Er kunnen maximaal 125 kinderen meedoen. Stuur voor 14 maart een mail naar: pco.gelselaar@gmail.com. De volgende gegevens hebben we nodig: Naam kind - Groep - Jongen of meisje - Naam school - Eventuele bijzonderheden. Na aanmelding wordt je tijdig over het vervolg geinformeerd. 

MOZES, de musical 

Het is feest! Maar waarom eigenlijk? Dat is een lang en oud verhaal… Dat verhaal gaat over een volk dat leeft als slaaf in het land Egypte. Het wil graag vasthouden aan Gods belofte: Hij heeft beloofd om hen te bevrijden. Maar het duurt nu al zo lang. Vele kilometers verderop zit een man in de woestijn. Hij is een Egyptische prins en een slaaf tegelijk: Mozes. Hij is bang en niet helemaal onterecht. Mozes wordt gezocht als een beruchte crimineel.

Dan ziet hij op een dag iets bijzonders en ontmoet hij God. God kiest Mozes om de bevrijder te worden van het slavenvolk. Mozes durft en kan en wil niet, maar hij gaat toch. Samen met zijn broer en God aan zijn zijde, gebeuren de meest bijzondere wonderen.

De Vliegende Speeldoos

Vijf professionals van De Vliegende Speeldoos nemen de kinderen op sleeptouw en stomen ze in 1 dag klaar voor een indrukwekkende voorstelling. De Vliegende Speeldoos is een onderdeel van Stichting Esther. Zij kiest voor haar voorstellingen bijbelverhalen. Door "in het verhaal te stappen" horen de kinderen het niet alleen, maar maken ze het zelf mee. Het is daardoor een indrukwekkende ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

In een musical spelen doe je niet iedere dag. Soms zelfs maar 1 keer in je leven. Een bijzonder moment en een blijvende herinnering. Op deze manier biedt de PCO dan ook voor alle basisschoolkinderen van de voormalige gemeente Berkelland een unieke gelegenheid om hier aan mee te doen.